Derfor CAM-produksjon relevant for mange ulike bransjer

Derfor CAM-produksjon relevant for mange ulike bransjer

Såkalt CAM-produksjon, det vil si «Computer Aided Manufacture», er en av de globale megatrendene innenfor produksjonsindustrien. Det er helt enkelt vanskelig å se for seg moderne industriproduksjon uten bruk av dataverktøy, ikke minst gitt alt høyere krav til nøyaktighet og effektivitet. Samtidig er det greit å huske på at CAM-produksjon er relevant for en rekke

Såkalt CAM-produksjon, det vil si «Computer Aided Manufacture», er en av de globale megatrendene innenfor produksjonsindustrien. Det er helt enkelt vanskelig å se for seg moderne industriproduksjon uten bruk av dataverktøy, ikke minst gitt alt høyere krav til nøyaktighet og effektivitet. Samtidig er det greit å huske på at CAM-produksjon er relevant for en rekke ulike bransjer.

Klassisk maskinproduksjon og industri

Ulike typer behandling av metall og andre materialer er sentral innenfor produksjonsindustri. Når selskaper skal lage for eksempel bildeler eller andre komponenter, er det nødvendig med både høy presisjon og effektiv drift. Maskiner fra leverandører som Masentia Norge lar industribedrifter frese, slipe, sveise og utføre andre prosesser med en mengde ulike materialer.

Slike maskiner kombineres også gjerne med ulike typer industriroboter, noe som gjør det mulig å automatisere flere trinn i en produksjonsprosess. Samtidig er mange av disse industrimaskinene «hyllevare», i hvert fall i den forstand at de ikke er spesiallaget for en enkelt storkunde.

Fra medisinsk utstyr til fornybar energi

Fleksible industrimaskiner er også gull verdt innenfor bransjer der det stilles alt høyere krav til raske endringer og skreddersøm. Mange ulike deler og komponenter produseres i relativt begrensede serier, noe som gjør det lite aktuelt for eksempel å lage støpeformer til masseproduksjon. Da kan det være både raskere og mer kostnadseffektivt å behandle ferdige deler med ulike typer datastyrte industrimaskiner.

Avansert medisinsk utstyr er et godt eksempel på denne typen spesialisert industri. Selv om det globale markedet for medisinsk utstyr er gigantisk, vil det alltid finnes utstyr som må produseres i relativt beskjedne serier. Det samme gjelder for ulike deler til produksjon av fornybar energi, for eksempel deler til vindmøller eller vannkraftverk. For eksempel kan det være mulig å produsere betydelig mer energi ved å skifte ut komponenter i et vannkraftverk, noe som også skaper et marked for svært spesialiserte deler og systemer – som med fordel lages ved hjelp av CAM-maskiner.

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Redaksjonen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *