Gjør smarte valg når du kjøper ny tørketrommel

Gjør smarte valg når du kjøper ny tørketrommel

Det er ikke mange som elsker å vaske klær, å henge opp tøy på tørkestativ og tau kan være tidskrevende og kjedelig. Selvfølgelig er det nydelig med sengetøy som har fått tørke ute i solen en sommerdag, men store deler av året et det dessverre ikke mulig å tørke klær utendørs i Norge. Da kan

Det er ikke mange som elsker å vaske klær, å henge opp tøy på tørkestativ og tau kan være tidskrevende og kjedelig. Selvfølgelig er det nydelig med sengetøy som har fått tørke ute i solen en sommerdag, men store deler av året et det dessverre ikke mulig å tørke klær utendørs i Norge. Da kan en tørketrommel være gull verdt, les mer om hva som finnes på markedet.

Utluftning, kondens eller tørkeskap

Det finnes noen forskjellige typer tørketromler på markedet. Utluftingstrommelen henter helt enkelt fuktighet fra tøyet og blåser luften ut av boligen. Det betyr at denne type maskiner ikke er aktuelle i leiligheter, der det sjeldent er mulig å føre et rør ut gjennom fasaden. Kondenstrommel er derfor vanligst, også i enebolig og rekkehus. Det finnes forskjellige teknologier innenfor denne kategorien, men de har til felles at fuktigheten kondenseres og enten tømmes direkte i avløpet eller i en beholder i maskinen.

Tørkeskap kan være et smart alternativ for storfamilien, sportsentusiaster og turgåere, men faktisk også for deg som kjøper litt mer eksklusive klær i silke eller ull. Det er ikke veldig praktisk å tørke håndklær eller sengetøy i et tørkeskap, men det kan være et flott komplement til tørketrommelen. En ekstra fordel med tørkeskap er at det er mulig å tørke støvler, sko og større jakker i skapet uten å vaske dem først.

Såkalt varmepumpeteknologi og energieffektivitet

En tørketrommel bruker en god del energi, men med enkle grep kan du velge en mer energigjerrig maskin. Til å begynne med er en kondenstrommel mer energieffektiv sammenlignet med tilsvarende utluftingstrommel. Kondenstrommelen bruker den samme luften om og om igjen, der en utluftingstrommel sender varm luft rett ut av boligen.

Noen kondenstromler har også såkalt varmepumpeteknologi. Det betyr helt enkelt at den lager varme på en mer effektiv måte, tilsvarende en varmepumpe. Noe som fører til enda lavere strømforbruk.

bidragsyter
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel