En god seng – investering i egen helse og velvære

En god seng – investering i egen helse og velvære

Nordmenn bruker store summer på oppussing og interiør, og tusenlappene flyr når det handles pynteputer, sofaer, spisebord og lamper. Samtidig er det et møbel som ikke alltid får den oppmerksomheten det fortjener – sengen. Du vil bruke mange år i sengen, så da er det viktig at den faktisk legger til rette for optimal søvn.

Nordmenn bruker store summer på oppussing og interiør, og tusenlappene flyr når det handles pynteputer, sofaer, spisebord og lamper. Samtidig er det et møbel som ikke alltid får den oppmerksomheten det fortjener – sengen. Du vil bruke mange år i sengen, så da er det viktig at den faktisk legger til rette for optimal søvn. Det finnes mange alternativ på markedet, en sengeramme med madrass, kontinentalseng eller rammemadrass, og det er viktig å tilpasse sengen til akkurat dine behov.

Viktige faktorer når du velger seng

Alle mennesker er unike, både når det gjelder vekt, sovevaner og preferanser for støtte og komfort. Det betyr at du må begynne med å definere hva du egentlig ønsker fra en seng. Du har sannsynligvis en formening om styrker og svakheter til sengen du har i dag – er den for fast, for myk, eller er det andre ting du kunne ønske var annerledes?

Materialvalg er også viktig, og da ikke bare av estetiske grunner. En madrass bør ha gode ventilerende og fukttransporterende egenskaper, slik at madrassen og sengetøyet ikke blir fuktig og klamt. Husk på at alle mennesker svetter noe i løpet av natten, og da er det viktig med en seng som transporterer vekk fuktighet.

Godt forarbeid gjør det enkelt å kjøpe senger, butikk på nett er et alternativ. Når du vet hvilken fasthet, støtte og komfort du ønsker, er det relativt enkelt å innsnevre utvalget til de alternativer som er relevante for deg. Dessuten er det greit å spørre om hjelp, seriøse forhandlere har kundeservice som kan hjelpe deg med å velge produkt avhengig av ønskene dine.

Regnestykket – kvalitet som gir valuta for pengene

Det lønner seg nesten alltid å velge kvalitet, det gjelder også når du skal kjøpe seng. Husk på at en seng er i bruk hver eneste dag, og sengen er sannsynligvis boligens mest brukte møbel. Vær oppmerksom på faktorer som garanti og vedlikehold når du regner på kostnaden:

  • En kvalitetsseng leveres ofte med omfattende garantier. Det er da sengerammen og fjærene i fjærmadrassen som har en garanti som kan vare så lenge som 15 eller 25 år. Det sier noe om forventet levetid på de mest solide delene.
  • Godt vedlikehold vil gi madrassene lengre levetid. Pass på å følge rådene fra leverandøren når det gjelder for eksempel lufting og støvsuging. Noen madrasser kan også vendes, slik at de slites jevnt over tid.
  • Husk også på at deler av en seng kan skiftes ut underveis i sengens samlede levetid. Det kan for eksempel være mulig å skifte ut overmadrassen, noe som kan gi sengen flere ekstra år.

En god seng vil legge til rette for god søvn i mange år fremover, noe som egentlig er vanskelig å måle i kroner og ører. Likevel er det smart å regne på sengens kostnad over hele levetiden, noe som også vil vise hvor moderat kostnaden per år faktisk er. Du vil ikke angre på å ha investert i egen helse og velvære – en god seng vil gi deg en merverdi hver eneste dag.

Redaksjonen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel