God nattesøvn

God nattesøvn

Det er viktig at man lar kroppen restituere om nettene. En god nattesøvn sørger for at kropp og sinn fungerer optimalt på dagtid. Ikke minst er det viktig for helsen, idet for lite eller for mye søvn kan gi helseproblemer. På sov-bedre.no får du noen gode tips om hvorfor nattesøvn er viktig og hva som skal

Det er viktig at man lar kroppen restituere om nettene. En god nattesøvn sørger for at kropp og sinn fungerer optimalt på dagtid. Ikke minst er det viktig for helsen, idet for lite eller for mye søvn kan gi helseproblemer. På sov-bedre.no får du noen gode tips om hvorfor nattesøvn er viktig og hva som skal til for å sove bedre. Det kan du også lese litt mer om her.

Hvorfor nattesøvn er viktig

God nattesøvn er viktig for helsen, overskuddet og vekten din. Når du sover mindre over en lengre periode så vil du merke at energi- og humørnivået går drastisk ned på dagtid. Ikke minst kan lite søvn være med på å utvikle type 2 diabetes og depresjon. Det kan også øke risikoen for å bli overvektig. Det skyldes at kroppen og hjernen blir påført mer stress når man får for lite søvn. Forskning har vist at et høyt stressnivå kan føre til at vekten øker. Dermed har søvn og vekt også en sammenheng. Til tross for at du har sovet syv til åtte timer i løpet av en natt så betyr ikke det nødvendigvis at kroppen har fått optimal søvn. Man kan sove urolig eller aldri komme inn i den dype søvnen som man trenger. Av denne grunn er det presentert et par tiltak man kan gjøre for å få en mer optimal søvn hver natt.

Hva skal til for å sove bedre?

Det er flere faktorer som spiller inn for å kunne sove dypt og godt. Et av de viktigste elementene er sengen din. Sengen skal både være behagelig og samtidig gi deg den komforten og støtten du trenger. Det finnes flere sengetyper å velge imellom slik som regulerbare senger og kontinentalsenger. En annen viktig faktor er å ha en behagelig temperatur. Hvis det blir for varmt på soverommet så kan du våkne på grunn av dette midt på natten.

Redaksjonen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel