Hva er fordelene og ulempene med tørketrommel?

Hva er fordelene og ulempene med tørketrommel?

Det finnes både fordeler og ulemper med tørking av tøy i en tørketrommel, og i tillegg er det noen klesplagg som definitivt ikke trives i tørketrommelen. Noe som også er viktig å huske på er at bruk av tørketrommel faktisk kan ha en effekt på inneklimaet i boligen. Et viktig utgangspunkt er selvfølgelig å benytte

Det finnes både fordeler og ulemper med tørking av tøy i en tørketrommel, og i tillegg er det noen klesplagg som definitivt ikke trives i tørketrommelen. Noe som også er viktig å huske på er at bruk av tørketrommel faktisk kan ha en effekt på inneklimaet i boligen.

Et viktig utgangspunkt er selvfølgelig å benytte en effektiv tørketrommel, som passer til behovene og boligen. Et første valg i den forbindelse er å tenke over om en utluftningstørketrommel eller kondenstørketrommel passer best.

Fordeler med tørking i tørketrommel

Med en tørketrommel tar det bare en time eller to å tørke store mengder håndklær eller sengetøy, og i tillegg blir resultatet ofte mykere enn hvis tørkingen hadde skjedd på et tørkestativ innendørs eller utendørs.

I tillegg til tidsforbruk er stabilitet en viktig faktor, det er selvfølgelig hyggelig å tørke klesvasken utendørs, men en stor del av året er dette ikke mulig. Hvis alternativet da er å tørke klærne inne er det viktig å huske på at fuktigheten ikke blir borte av seg selv. Det betyr at det er viktig å følge med på luftfuktigheten i rommet der tørkingen skjer, slik at det ikke legges grunnlag for mugg eller fuktskader.

Ulemper med en tørketrommel

Det finnes også noen ulemper forbundet med å bruke en tørketrommel, både i forhold til plaggene som blir tørket, energiforbruk og andre faktorer.

Uansett om moderne tørketromler er skånsomme vil tørketromling alltid slite litt mer på plaggene enn tørking på et tørkestativ eller kleshenger. For håndklær og andre hardføre materialer er dette akseptabelt, men ømfintlige klesplagg bør slippe å ta en tur i tørketrommelen.

Tørketrommelen bruker dessuten en del strøm. Det finnes moderne maskiner som benytter varmepumpeteknologi og da også mindre strøm, men det er likevel noe å huske på. Dessuten er det viktig å være klar over at tørketrommelen ikke bør benyttes på natten eller når det ikke er noen i boligen, for å redusere risikoen for at en eventuell brann utvikler seg.

bidragsyter
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel