Hvor stort servantskap trenger du egentlig?

Hvor stort servantskap trenger du egentlig?

Det krangles sannsynligvis ikke så mye om plassen i servantskap i norske hjem, i hvert fall ikke like som om hvem som skal ta klesvasken eller hvorvidt toalettsetet skal forlates oppe eller nede. Samtidig er det mange som synes det er for lite plass i sitt servantskap, men finnes det egentlig noe fasitsvar på hvor

Det krangles sannsynligvis ikke så mye om plassen i servantskap i norske hjem, i hvert fall ikke like som om hvem som skal ta klesvasken eller hvorvidt toalettsetet skal forlates oppe eller nede. Samtidig er det mange som synes det er for lite plass i sitt servantskap, men finnes det egentlig noe fasitsvar på hvor mye plass som er nødvendig?

Vurder hvor mange håndklær du trenger på badet

Det finnes selvfølgelig delte meninger om hva som «må» være på badet, men tenk på at det er mulig å oppbevare håndklær og lignende i andre garderober og skap. På et lite bad kan det være gull verdt å faktisk fjerne en del ting som tar opp unødvendig mye plass i hverdagen, til tross for at de ikke brukes så ofte.

Ta en kritisk gjennomgang av innholdet i servantskapet, kanskje du finner ting som ikke trenger å være der. Det samme gjelder for toalettpapir, det er ikke nødvendig å oppbevare hele årsforbruket under servanten.

Husk på at hygieneartikler har begrenset holdbarhetstid

Det er mange som oppbevarer hygieneartikler i servantskapet, selv om det kanskje er mer praktisk med oppbevaring i et høyere skap eller hylle. Husk på at hygieneartikler som blir stående ubrukt i et servantskap ikke har uendelig levetid. All kosmetikk og andre hygieneartikler skal være merket med hvor lang holdbarhet de har etter åpning.

Servantskap med skuffer kan være en løsning som utnytter plassen bedre enn et skap med dører. Når du kan trekke ut en skuff er det mulig å utnytte mer av plassen, da det er enklere å finne og bruke tingene som ligger aller lengst inn i skapet. Det finnes dessuten en rekke forskjellige oppbevaringsløsninger som kan integreres i slike skuffer, det er mye enklere å beholde oversikten når hver enkelt ting har sin faste plass. Da er det sannsynligvis heller ikke behov for et kjempestort servantskap.

bidragsyter
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel