Industristøvsugere – ta rengjøringen til et helt nytt nivå

Industristøvsugere – ta rengjøringen til et helt nytt nivå

De aller fleste nordmenn har selvfølgelig et forhold til den klassiske støvsugeren som brukes i privatboliger, selv om robotstøvsugere har overtatt en alt større del av jobben i mange norske hjem. I et industrimiljø er det også behov for støvsuging, men det skjer ofte på et helt annet nivå. Profesjonelle industristøvsugere, som for eksempel en

De aller fleste nordmenn har selvfølgelig et forhold til den klassiske støvsugeren som brukes i privatboliger, selv om robotstøvsugere har overtatt en alt større del av jobben i mange norske hjem. I et industrimiljø er det også behov for støvsuging, men det skjer ofte på et helt annet nivå. Profesjonelle industristøvsugere, som for eksempel en Nilfisk industriell støvsuger, har en helt annen ytelse og kapasitet enn produktene på forbrukermarkedet.

Tilpasset krevende oppgaver

Til et lite kontor kan det ofte være nok med en mindre allroundstøvsuger, men modellene som er tilpasset industri har helt andre egenskaper og funksjoner. Det kan for eksempel dreie seg om rengjøring i et produksjonslokale eller verksted, kanskje også med støv som er potensielt helseskadelig.

Derfor vil en Nilfisk industriell støvsuger ha en rekke egenskaper som ingen tradisjonell støvsuger kan matche:

  • Store poser – for eksempel er 25 l en vanlig posestørrelse til flere modeller.
  • Kraftig motor – en industristøvsuger har en motor som er mye kraftigere enn i maskiner for privatmarkedet.
  • Fleksible tilbehør – en industristøvsuger må åpenbart kunne tilpasses til støvsuging av store arealer.
  • Filtre med spesifikke egenskaper – industristøvsugeren må også kunne oppfylle spesifikke krav til filtrering av for eksempel helseskadelig støv.

Ulike grader av flyttbarhet

De fleste industristøvsugere er laget for å være i hvert fall middels flyttbare, selv om en støvsuger på 50 kg ikke er noe du enkelt tar med deg opp en trapp. Samtidig er de fleste modellene utstyrt med hjul, i og med at denne typen støvsuger ofte brukes i situasjoner der det er nødvendig å bevege seg over relativt store områder.

Byggebransjen er en annen sektor der industristøvsugere er mye brukt. For eksempel brukes industristøvsugere med høy kapasitet til støvsuging etter sliping av betong- eller tregulv. Da er det åpenbart nødvendig å kunne ta med seg støvsugeren til lokalet der gulvet skal slipes, samtidig som kapasiteten også må være tilstrekkelig for slike krevende jobber.

Redaksjonen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *