Skreddersydde dobbeltsenger gir bedre søvn

Skreddersydde dobbeltsenger gir bedre søvn

Å sove godt er viktig for både humøret, fysisk helse og generelt velvære. Det er i løpet av natten som både hodet og kropp henter seg inn, og da er det viktig å legge godt til rette for en skikkelig god natts søvn. Mange faktorer bidrar til god søvnkvalitet, men en skikkelig tilpasset seng er

Å sove godt er viktig for både humøret, fysisk helse og generelt velvære. Det er i løpet av natten som både hodet og kropp henter seg inn, og da er det viktig å legge godt til rette for en skikkelig god natts søvn. Mange faktorer bidrar til god søvnkvalitet, men en skikkelig tilpasset seng er et godt utgangspunkt. Ved kjøp av dobbeltsenger er det dessuten flere ytterligere faktorer som må tas høyde for, både når det gjelder grunnleggende valg og kombinasjoner.

Kontinentalseng – et godt valg

Mange nordmenn velger en såkalt kontinentalseng når de skal kjøpe dobbeltseng. En slik seng er bygget opp av en egen rammemadrass eller fundament, en fjærmadrass og en overmadrass. En forhandler som BedreNetter tilbyr en mengde forskjellige kontinentalsenger. Det er flere fordeler med denne konstruksjonen:

  • Sengen er høyere enn standard seng med madrass. Det betyr at det er enklere både å legge seg og å stå opp, samtidig som du generelt selvfølgelig kommer høyere opp fra gulvet.
  • Kombinasjonen av rammemadrass, fjærmadrass og overmadrass gir rom for en mengde tilpasninger. Det betyr at du får en helt annen valgfrihet sammenlignet med bare en madrass.
  • Når det gjelder dobbeltsenger er det dessuten mulig å tilpasse en kontinentalseng individuelt, ved å helt enkelt velge to forskjellige fjærmadrasser.

Derfor kan det være nødvendig med forskjellige madrasser

En kontinentalseng kan tilpasses både når det gjelder rammemadrassen, fjærmadrassen og overmadrassen. Det betyr at det er mulig å lage en mengde forskjellige kombinasjoner, selv med et begrenset utvalg komponenter. Likevel er det da noen ganger også anbefalt å velge to forskjellige fjærmadrasser i samme seng, og forklaringen er enkel.

Mange par veier helt enkelt ikke det samme, og sover sannsynligvis ikke i samme posisjon heller. En person som veier 60 kg trenger ikke like mye støtte som en som veier 100 kg eller mer, og da er det svært praktisk å kunne tilpasse med to forskjellige fjærmadrasser. På den ene siden kan sengen være tilpasset personen som veier 60 kg, og da bare gi medium støtte og fasthet – noe som vil være nok for den personen. På den andre siden vil en fjærmadrass med høy fasthet gi mye mer støtte, noe som er nødvendig for at madrassen ikke skal føles alt for myk ut for en person som veier betydelig mer.

Dessuten er det selvfølgelig mulig å bytte om på hvilken side de forskjellige fjærmadrassene er plassert, du trenger altså ikke bestemme hvilken side av sengen dere skal sove på for all fremtid.

Rammemadrassen og overmadrassen er også viktig

Det er fjærmadrassen som spiller den største rollen når det gjelder å gi støtte og fasthet. Rammemadrassen har viktige funksjoner som et stabilt fundament, dessuten er det mulig å velge rammemadrasser med ekstrafunksjoner som elektrisk styring slik at sengen kan justeres i høydeledd.

Overmadrassen gjør at de to forskjellige fjærmadrassene i en dobbeltseng oppleves som en stor madrass, og dessuten legger overmadrassen til rette for ekstra komfort, fuktighetstransport og beskyttelse av rammemadrassen. En tilpasset skreddersydd dobbeltseng, med en nøye gjennomtenkt kombinasjon av de tre delene, vil legge til rette for god søvn.

Redaksjonen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel