Sukkerfri brus slår alle rekorder i Norge

Sukkerfri brus slår alle rekorder i Norge

Nordmenn ligger i verdenstoppen når det kommer til konsum av leskedrikk. Især brus. Men det er et skifte på gang som begynner å bli særs synlig. Vi drikker mer og mer sukkerfritt. Årsaken er usikker Hva årsaken er vet få, men mange mener. Om dette skyldes myndighetenes kampanjer mot sukker, folks frykt for å bli

Nordmenn ligger i verdenstoppen når det kommer til konsum av leskedrikk. Især brus. Men det er et skifte på gang som begynner å bli særs synlig. Vi drikker mer og mer sukkerfritt.

Årsaken er usikker

Hva årsaken er vet få, men mange mener. Om dette skyldes myndighetenes kampanjer mot sukker, folks frykt for å bli mer overvektig eller ønske om en generell sunnere livsstil vites ikke. Kanskje en kombinasjon av alle elementene?

En faktor som garantert spiller inn, er at smaken på sukkerfri brus begynner å bli helt lik smaken på sukkerholdig brus. På enkelte blindtester kjenner man faktisk ikke forskjell mellom disse to variantene av samme brusmerke. Dette gjør valget om å velge sukkerfritt langt enklere.

Norge selger mer sukkerfritt enn sukkerholdig

2018 var det året hvor sukkerfri brus hadde større salg enn sukkerholdig. I følge Bryggeri- og drikkevareforeningen stod sukkerfritt for 51 % av brussalget dette året. Og denne utviklingen ser ikke ut til å endre seg med det første. Mens brussalget økte med 5,7 % totalt så økte sukkerfri brus med 15,6 %.

Her er rangeringen mellom favorittene

  1. Pepsi Max

  2. Coca Cola Zero

  3. Solo Super

  4. Mozell Light

  5. Sprite Zero

  6. Coca Cola Light

  7. Fanta Zero Sugar

  8. Hamar Lett Julebrus

Brus er også en av de varesortene som er størst innenfor grensehandel

Ved at vi nordmenn ligger på verdenstoppen i brusdrikking er det også naturlig at dette er også en av favorittene vi hamstrer i Sverige.

Men selv om grensehandel er langt rimeligere enn å handle i Norge så er det en butikk på nett selv ikke grensehandel slår på pris. Yoolando. Selv ikke svenske butikker på grensen slår denne nettbutikken på billig sukkerfri brus. Her er det mye penger å spare. Se selv hva du må ut med for Pepsi max. Og du får 4 brett innenfor tollfri kvote. I bestefall får du tre brett for samme pris i på en fysisk butikk i Sverige.

bidragsyter
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *