Slik gjør man backpacking-drømmen til virkelighet

Slik gjør man backpacking-drømmen til virkelighet

Med mørke og minusgrader utenfor, så er det mange som lengter til varme og hvite strender. For noen så holder det ikke med bare en uke i Syden, og hvis man går med drømmen om å reise og oppleve noe helt nytt, så er det nå man bør ta steget og bestille en backpackerreise. Dette

Med mørke og minusgrader utenfor, så er det mange som lengter til varme og hvite strender. For noen så holder det ikke med bare en uke i Syden, og hvis man går med drømmen om å reise og oppleve noe helt nytt, så er det nå man bør ta steget og bestille en backpackerreise. Dette er en type reise hvor man typisk reiser i gjennom flere land, med lite annet enn en ryggsekk. Dette gir en utrolig befriende følelse ettersom at man så og si kan overnatte hvor man vil. De aller fleste backpackere pleier dog å bestille plass på et herberge eller lignende. De aller fleste reiser i gjennom Asia ettersom at det er i disse landene man kan nyte fantastisk natur og kultur, til en forholdsvis billig penge.

Dette bør man tenke over før man reiser ut på en backpackertur

  • Planlegning

Planlegningen er kanskje den viktigste delen av turen, med tanke på at det er her man legger grunnlaget for at det blir en god tur eller ikke. Man bør starte med å finne ut av hvem man ønsker og reise med, og legge et budsjett. Budsjettet har nemlig mye og si for hvor reisen vil gå og hvor lenge den vil vare. Ønsker man og la ansvaret for planlegningen ligge hos profesjonelle, og bare nyte turen så kan det være smart og bestille en backpacker tur gjennom et reisebyrå.

  • Det praktiske

Hva man bør pakke kan avhenge av mange ting. Det kommer an på hvor lenge man blir borte, hvilket klima det er i landene som man reiser i gjennom, og hvor stor sekk man har. Dessuten skal man regne med og ta med telt og sovepose hvis man ikke planlegger å sove på hotell eller herberge. Innen man reiser så bør man også undersøke hvilke vaksiner man skal ha og eventuelle visum. Både vaksiner og visum er viktig å ha i orden hvis man skal ut på en backpackertur. Som en tommelfingerregel så bør man ha med minst 2 av hvert plagg. Det vil si to par sko, 2 t-skjorter, 2-nederdeler, 2 par sokker, 2 stk undertøy, osv. Har man med 2 av hvert plagg så har man nemlig mulighet for å vaske det som er skittent.

  • Mat og forlystelser

Innen man reiser så bør man også undersøke de stedene og monumentene man ønsker å se. Det kan nemlig være litt av en jobb og finne ut av hvilken buss, båt eller tog som går hvor. Vil man unngå dette, så kan man som tidligere nevnt, bestille reisen gjennom et reisebyrå. Mat i Asia er forholdsvis billig, så man trenger ikke å tenke på om man skal ha mulighet til og lage egen mat på reisen. Det kan dog være lurt og sette av et bestemt beløp hver dag som man skal bruke på mat. Dette gjør at man ikke bruker flere penger enn det som er i budsjettet. Man kan med fordel spise på mindre restauranter eller gatekjøkkener hvis man ønsker og spare penger.

Redaksjonen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel