Smart reparasjon i hjemmet – spar både penger og miljøet

Smart reparasjon i hjemmet – spar både penger og miljøet

Korrekt kildesortering og gjenvinning er smart for miljøet, og i mange tilfeller også lommeboka. Å faktisk reparere og gjenbruke ting er samtidig enda mer miljøvennlig, og du kan dessuten spare en god del penger på å gi ting i hjemmet nytt liv. Det er også enkelt å reparere og fikse små og store ting, så

Korrekt kildesortering og gjenvinning er smart for miljøet, og i mange tilfeller også lommeboka. Å faktisk reparere og gjenbruke ting er samtidig enda mer miljøvennlig, og du kan dessuten spare en god del penger på å gi ting i hjemmet nytt liv. Det er også enkelt å reparere og fikse små og store ting, så lenge du har de riktige verktøyene og materialene – fra enkle maskiner til kjemisk metall, lim og andre smarte tilbehør.

Reparere ting du ikke trodde var mulige å fikse

De aller fleste nordmenn forstår at det er mulig å skru sammen et møbel som har begynt å falle fra hverandre, eller lime fast en hank som har falt av favorittkoppen. Samtidig er det mange andre ting som faktisk kan repareres med enkle grep:

  • I mange tilfeller er det mulig å reparere metall, både forskjellige tanker, kjølere, vannrør og lignende, uten å måtte bruke sveising eller andre mer avanserte og kostbare metoder. Såkalt kjemisk metall kan benyttes til å lage en skjøt som er like hard som metall.
  • Gjenbruk av klær er i vinden som aldri før, men det er mange som kvier seg for å faktisk sy selv. Det er kanskje de færreste som klarer å sy et plagg fra bunnen av, men de aller fleste kan lære seg å reparere en søm med maskin – eller feste knapper som har løsnet.
  • Mange møbler kan repareres selv om du har mistet noen skruer, plugger eller andre deler. Noen forhandlere tilbyr gratis reservedeler, og dessuten finnes det mange universalprodukter på markedet.

Mestringsfølelse og kreativitet

Å faktisk reparere og fikse ting selv er ikke bare økonomisk og godt for miljøet, du vil dessuten sannsynligvis oppleve en god del mestringsfølelse. Kanskje blir det begynnelsen på en helt ny hobby eller interesse for å bygge og skape ting selv? Alt er mulig når du slipper løs din egen skaperevne og kreativitet.

Redaksjonen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel