Smarte løsninger som gjør kjøkkenhverdagen enklere

Smarte løsninger som gjør kjøkkenhverdagen enklere

Kjøkkenet er hjertet i de fleste norske hjem, der hele familien møtes i hvert fall én gang i løpet av dagen. Da er det smart å legge til rette for at hverdagsoppgavene, som matlaging, oppvask og rengjøring, er så enkle som mulig. Det gir deg mer tid til å faktisk sette deg ned med middagen

Kjøkkenet er hjertet i de fleste norske hjem, der hele familien møtes i hvert fall én gang i løpet av dagen. Da er det smart å legge til rette for at hverdagsoppgavene, som matlaging, oppvask og rengjøring, er så enkle som mulig. Det gir deg mer tid til å faktisk sette deg ned med middagen eller en god kopp kaffe.

Praktiske oppbevaringsløsninger – og «less is more»

Rot og manglende oversikt kan skape problemer overalt, og kjøkkenet er ikke et unntak. Derfor er gode oppbevaringsløsninger, komplettert med en god opprensking i skuffer og skap, viktige på kjøkkenet. Derfor er det også viktig å tenke nøye over oppbevaring når du kjøper nytt kjøkken. De ledende kjøkkenprodusentene, som for eksempel AUBO kjøkken, har en mengde forskjellige løsninger. Ta gjerne en titt på nettsidene til AUBO kjøkken for å få inspirasjon.

Mange kraftfulle tiltak er relativt enkle å få på plass, utstrakt bruk av skuffer er et godt eksempel. Store og dype skap kan være praktiske i noen sammenhenger, men skuffer gir ofte bedre oversikt. Dessuten er det enklere å benytte all plass i en skuff, noe som gjør oppbevaringsløsningene mer kompakte. Husk også på at det er mulig å lage en kombinasjonsløsning – med flere skuffer skjult bak en skapdør.

Minimalistiske løsninger er også praktiske

I dag er det mange kjøkkeninteriør som er designet helt uten knotter eller håndtak, og dessuten med rene og slette overflater. Det handler selvfølgelig i høy grad om det estetiske, men husk også på at et slikt design er enkelt å holde rent. Når du slipper en mengde kanter, kriker og kroker, er det enkelt å raskt tørke over innredningen. Det samme gjelder benkeplaten, der underlimt vask og ukompliserte armaturer gjør det enkelt å holde benkeplaten ryddig og ren. Et avsluttende tips er å se på muligheten for doble oppvaskmaskiner. Det kan høres rart ut, men det kan være overraskende praktisk og tidsbesparende.

Redaksjonen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel